DSC02658.jpg

Laitanpa toistamiseen

tään niin suuren, ihanan,

pehmeän ja muhevan

korvasienen kuvan.

Metsässä valmistettu,

auringossa paistettu.

Moni tään makua rakastaa.

Tämä täytyy ensin tietää.

Sientä pitää kahdesti keittää

ennenkuin ruoaksi valmistaa.

Ruokaa siitä tulee aivan ihanaa.

Kun kermakastikkeella sen kuoruttaa.

Ja voi toki myöskin pakastaa

ja talvi-illaksi tehdä piirakkaa.

Olen maistellut, en pelännyt

ja joka vuosi kerännyt.

Itselleni tai sitten ystäville,

monen kielen makuhermoille.

 

OOOOOOOOOOOO

Tämä taitaa ollakin

LEHTOKORVASIENI

Gyromitra gigas

Lisätietoa asiantuntijalta Seppo Kytöharju,

SEPON SIENIOPAS

jolla upeita kuvia ja tietoa tästä

sekä muistakin sienilajeista.