Laitanpa toistamiseen
tään niin suuren, ihanan,
pehmeän ja muhevan
korvasienen kuvan.
Metsässä valmistettu,
auringossa paistettu.
Moni tään makua rakastaa.
Tämä täytyy ensin tietää.
Sientä pitää kahdesti keittää
ennenkuin ruoaksi valmistaa.
Ruokaa siitä tulee aivan ihanaa.
Kun kermakastikkeella sen kuoruttaa.
Ja voi toki myöskin pakastaa
ja talvi-illaksi tehdä piirakkaa.
Olen maistellut, en pelännyt
ja joka vuosi kerännyt.
Itselleni tai sitten ystäville,
monen kielen makuhermoille.
OOOOOOOOOOOO
Tämä taitaa ollakin
LEHTOKORVASIENI
Gyromitra gigas
Lisätietoa asiantuntijalta Seppo Kytöharju,
SEPON SIENIOPAS
jolla upeita kuvia ja tietoa tästä
sekä muistakin sienilajeista.
Kommentit