383. Haaste

 

Vaihteeksi erilainen haaste...Mahatma Gandhi on viisaudessaan sanonut:

”Ei ole tietä rauhaan, rauha on tie.”

DSC08084.jpg

Mahatma Gandhin viisaudet ovat tosia, mutta minä olen löytänyt tien rauhaan, ainakin itselleni.

Kun on ihmisellä on rauha itsensä kanssa, tiekin on avoin.

Polku lapsuudesta vanhuuteen.

Eletyn elämän matkassa elämänkaaren aikajanalla. Sen aikana tuo polku on tullut minulle rakkaaksi ja sille astuessa olen oman minuuteni sisimmässä. Polkua kulkiessani olen " kuin alasti eikä minun silti tarvitse olla häpeissäni."

DSC08139.jpg

Tuo polku tuntee minut läpikotaisin, tietää kaiken elämästäni: sen tähtihetket kuin myös monet harharetket. Kun sydämmessäni on ollut sadepäivä, olen saanut istahtaa sen varrella olevalle kannolle ja itkeä itkuni metsän lempeän tuulen kuivatessa vihdoin kyyneleeni. Tai vaikka huutaa tuskani ulos jos siltä on tuntunut.

DSC04272.jpg

Mutta se on nähnyt minut myös onnellisena ja nauraen, kuullut kiitokseni elämästä sekä iloinnut kanssani elämän parhaista hetkistä monen monta kertaa.

Olen tallannut tätä polkua kaikkina vuodenaikoina ja vuorokauden aikoina säästä riippumatta. Alun alkaen rämmin sitä melkoisessa risukossa, mutta polku siitä siliytyi vasta omien askelieni alla. On sitä voinut kulkea joskus joku toinenkin, luulen kuitenkin, että enemmän metsän oma väki. peurat, hirvet ja ketut, ehkä pienemmätkin otukset.

Osaan askeltaa sen vaikka silmät kiinni kompastumatta polulla oleviin, joskus  niljakkaisiinkiin puunjuuriin. Niin tuttu se minulle on !

Voisin kertoa yksi ja tuhat kokemusta tuon polun varrelta, pieniä ihmeitä ja suuria tunteita, mutta kaikenkattavaksi riittää kun sanon; se on ollut minulle uskon, toivon ja rakkauden polku.

DSC04754.jpg

Saan astella tuota tuttua polkua ja nauttia kaikin aistein sitä kulkiessani ympärilläni olevasta pienistä, mutta minulle merkityksellisistä asioista !