Kanttarellit kasvaa nyt sateiden siivittämänä hirmuvauhtia. Tanakoilla jaloillaan ne puskevat itsensä raittiiseen syysilmaan happea haukkaamaan. Tukalaa niiden on ollutkin kuivassa sammaleessa viipyily kesäsadetta odotellen. Metsä on krahissut kuivuuttaan pitkään ja tuoksunut kyllä silti ihanalle karikkeen ja kuivan puun sekoitukselle. Kanttarellit kasvavat nyt monesti tällaisissa ryppäissä, liekö sekin niiden keino haiduttaa mahdollisimman vähän kosteutta kasvaakseen.

1-DSC03640.jpg

Edellisiltana kerättiin tutuista paikoista korillinen, jonka laitoin pannulla käyttäen pakstukseen.

 1-DSC03718.jpg

Aamulla sitten mentiin uudelleen ja poimittiin noin puolitoista kopallista. Pieniä ja vähän suurempia. Joku taas sanoo, että antaa niiden kasvaa, sanokoon, en välitä. Kerään itselleni, ( usein toisillekin ) tarpeen mukaan. Pieistä teen etkkapikkelsiä, kiva joululahjaidea ja jo poimiessa on mukava ajatella häntä, jolle sen antaisin. Moni ei metsään pääse erilaisista syistä johtuen, ei ole autoa, ei voimia, ei kaveria, mutta pitää silti sienistä.

Kaksinkertainen ilo, ilo kerätä, ilo antaa pois !

1-DSC03721.jpg

LAISKA TÖITÄÄN LUETTELEE !

Niin se on vanha sanonta, mutta joskus sitä on tosi tyytyväinen kun saa tehtyä samaan syssyyn enemmän. Oonkin sellanen ihminen, että vetkutan, mutta kun aloitan, saan kyllä sitten aikaiseksi. Jotkut asiat on kuitenkin tehtävä ajallaan, kuten sientenkin säilöntä yms. Tästä erästä pikkelsiä pienemmistä kanttiksista pari litraa ja isommista pilkottuna, pannulla käyttettynä 12 puolen litran kertakäyttö-annosta pakkaseen.

1-DSC03645.jpg

Samalla keitin 2-luokan mansikoista mansikkamehua, josta sitten teen joululahjapullot tontuiksi pukeutuneina perhepiiriin. Lahjatoiveet tuli jo selviksi näin elokuulla. Lätyt ehdin paistaa ja nauttia tuoreiden mansikoiden, kermavaahdon ja ite kerätyn muutaman lakkasen kera ennen iltatorille menoa.

Siellä lauloi muuten ANNSI KELA ja hienosti lauloikin.

Mukavan päivän jälkeen ja illan päätteeksi iltakahvit jätskin kera ja sohvalle katsomaan yhtä lempparisarjaani, saksalaista " Syyttäjä " - jaksoa.

 Elämä on kivaa kun vielä jaksaa, innostua ja onnistua Nautitaan joka hetkestä ja tästä kesästä !

Sitten  HYVÄN MIELEN UNIMAILLE !

ps. kirjoitettu eilen illalla !