24.10.2017 Kalattoman laavulla

1-DSC09924.jpg

Ehdittiin vain tänne tutulle laavulle vielä samana päivänä ennen lumentuloa. Isäntä oli jo edellispäivänä luvannut viedä meidät " tytöt ulos syömään " ja nyt oli tuo viimeinen ajankohta jos kerrankin halusi uskoa säätieteilijöitä. Aamukahvin jälkeen reppu pakattuna kaikkine arvikkeineen ja puukassi takaronttiin ja menoksi. Tuuli viuhui raivona uhitellen tulevalla lumimyrskyllä, jota säätieteilijät olivat jo povanneet muutaman päivä ajan tulevaksi. Kuka sitä nyt uskoisi kun ei ne tiedot useinkaan noudata paikkaansapitävyyden kaavaa. 

1-DSC09917.jpg

Ruska oli innoissaan niin kuin aina kun lähtöä tehdään. Omat eväät silläkin matkassa, nuo lääkärin määräämät kahdenlaiset nappulat. Ruska sairastui maksa - ja haimatulehdukseen kuutisen vuotta sitten ja se ei voi syödä mitään muuta  näiden lisäksi kuin riistalihaa. Ennen se sai makkaraa isännän lämmittämänä, mutta entiseen ruokavalioon ei ole paluuta. Makkara ei kuitenkaan ollut syy sairastumiseen vaan se on tuntematon ( tai sitten arvailujen varassa ). Näin on kuitenkin pärjätty monta vuotta ja hyvä, että tällaisia hoitoja on olemassa, jotta elämä voi jatkua.

1-DSC09918.jpg

Oma juoma on myös matkassa ehdoton Ruskallekin. Kyllä Tupperwaaraan voi tässä asiassa luottaa. Keikkuu, pyörii sinne, tänne auton jalkotilassa, mutta kansi pitää. Jee, Tupperit on ok joissakin kipoissaan !

1-DSC09914.jpg

Yhdet makkarat sitä aina jaksaa syödä, se kuuluu " hyviin tapoihinkin."

1-DSC09923.jpg

Meillä oli matkassa tutun tavan mukaan kuumaa kaakaota. Aina silloin kun ei keitetä porokaffeita. Joskus myös juodaan hunajateetä. Kotonatehdystä sämpyäpohjapitsasta tulee ihanan rapeaa nuotiolla lämmitettynä.

Mukava reissu taas tälläkin viikolla. Raikas tuuli, loimuava nuotio lämpöineen. Kunnon vaatetus päällä niin myrskytuulikin tuntuu ystävältä. Ja tulihan luvattu myräkkä lumineen sitten aamuyön tunteina puhisten ja ilkkuen tuoden tuliaisinaan 10-15 sentin paksuisen lumikerroksen. Jatkoi äksyilyään koko pitkän päivänkin vielä satamalla iltaan asti.  MUTTA ! Sisällä lämmin takkatuli, Ruska kainalossa ja kuumaa glögiä lasissa. Kaikki on kohillaan !