Alkuperäinen ohje lienee ollut aiemmin jonkun, jota en tunne,
mutta minä olen saanut tään tekstin läheiseltäni.
Sitten vain hommiin !!!
Ainekset pöydälle,
ja mallas-piimävellin sotkotukseen.
Helppoa, kun ei tarvii edes käsiään sotkea eikä taikinaa vaivata.
Sen kun vain sotkotat kaikki sekaisin.
Puolentoista tunnin lämpimässäolo
näkyy tehneensä tehtävänsä hyvin nousseena taikinana.
Eihän nää väriltänsä ( piparitaikinakaan ) ole kovin houkuttelevia,
mutta piparitaikina tuosta huolimatta on aikuisenkin mielestä
aina yhtä hyvää kuin lapsenakin.
Hyvin pullistelevat uunissakin vielä.
Sadepäivä on juuri mainio päivaä toteuttaa askareita.
Illalla lienee jotain valmista.
" Laiska töitään luettelee ", näinhän se on,
mutta kun on pitkään funtsinut tehdä eikä saanut aikaseksi,
niin silloin on kiva fiilistellä tekemisillään.
Edesmenneen äitini ohje onkin aina ollut:
ei väkisin, mutta silloin kun on puhti,
niin silloin on ryhdyttävä hommiin ja heti.
Nyt oli puhti !
TÄSSÄ JATKOA VIELÄ MAKEAMPAAN SETTIIN !
Maailman parhaat piparit-ohje
4 1/2 dl sokeria --> nämä vaahdoksi
3 munaa
400 gr margariinia --> sulatetaan
1 dl siirappia
3dl perunajauhoja
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1rkl kanelia
1 1/2 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
Munat ja sokeri vaahdotetaan, margariini sulatetaan ( jäähdytys ),
kuivat aineeet yhdistetään.
Sitten vain sekoitetaan munavaahtoon margariini, siirappi ja kuivat aineet.
Paisto n. 175 astetta, n. 7 minuuttia ????
Tarkista oman uunisi lämpötila !
Ohjeen olen saanut " Neuleita siniseltä sohvalta "- bogista Aulikilta vuosia sitten.
Nää on kyllä todella maailman parhaita pipareita.
ps. itse en laittanut kardemummaa, makuasia.
Tässäpä valmiina, leivät paistettuna ja piparikoekakkukin maistettuna.
Saaristolaiset saa " pari päivää antautua ja sitten toinen matkaa Espooseen tuliaisina.
Piparintuoksu tuo joulua lähemmäs
ja ensi sunnnuntaina niitä leivotaankin urakalla 3-vuotiaan kanssa.
Hyvä päivä pulkassa, nyt luontoradion pariin ja rentouttava kudin käteen !
Kommentit