Helmikuussakin leivon tätä
1 litra piimää tai appelsiinimehua
3 dl kaljamaltaita
** 3 dl kauraleseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl siirappia
75 gr hiivaa ( puolitoista palaa )
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Lämmitä piimä vaikka vesialtaassa kädenlämpöiseksi, liuota hiiva,
lisää suola, maltaat, siirappi, leseet ( tai vastaavat muut aineet ).
Lisää viimeiseksi ruis- ja vehnäjauhot.
Sekoittele puukauhalla tai muulla ja lusikoi taikina kahteen 2 litraiseen vuokaan.
Nostata lämpimässä 1 1/2 tuntia ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 2 tuntia.
Kostuta pintaa siirappi / vesiseoksella noin 1 1/2 tunnin kuluttua, jos haluat
ja paista vielä 1/2 tuntia.
Jäähdytä ja "anna antautua" yön yli jääkaapissa.
Leipä säilyy muhevana pitkään ja sen voi pakastaa.
** käytän 3 dl:n kauraleseiden tilalla seosta
1 dl kauraleseitä, 1 dl vehnäleseitä ja 1dl auringonkukan siemeniä.
Itse voit mukaella tätä tai muuta makusi mukaan.
Kommentit