Helmikuussakin leivon tätä

DSC00186.jpg

1 litra piimää tai appelsiinimehua

3 dl kaljamaltaita

** 3 dl kauraleseitä

3 dl ruisjauhoja

3 dl siirappia

75 gr hiivaa ( puolitoista palaa )

1 rkl suolaa

10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä vaikka vesialtaassa kädenlämpöiseksi, liuota hiiva,

lisää suola, maltaat, siirappi, leseet ( tai vastaavat muut aineet ).

Lisää viimeiseksi ruis- ja vehnäjauhot.

Sekoittele puukauhalla tai muulla ja lusikoi taikina kahteen 2 litraiseen vuokaan.

Nostata lämpimässä 1 1/2 tuntia ja paista  uunin alatasolla 175 asteessa 2 tuntia.

 Kostuta pintaa siirappi / vesiseoksella  noin 1 1/2 tunnin kuluttua, jos haluat

ja paista vielä 1/2 tuntia.

Jäähdytä ja "anna antautua" yön yli jääkaapissa. 

Leipä säilyy muhevana pitkään ja sen voi pakastaa.

** käytän 3 dl:n kauraleseiden tilalla seosta

1 dl kauraleseitä, 1 dl vehnäleseitä ja 1dl auringonkukan siemeniä.

Itse voit mukaella tätä tai muuta makusi mukaan.

DSC00217-001.jpg

 

DSC00216.jpg