DSC01247.jpg

Oon sellainen mummo, että  " mitään ei tapahdu pitkään aikaan. "

Mutta kun se puhti tulloo, niin siinä ei oo loppua lainkaan.

Äitini sanoi, että silloin on toimittava ! Tuo on minulle tuikitärkeä vinkki/asia !

 No, en vieläkään ajatellut toimia, mutta aamukahvini juotua

hiivanpala putosi jääkaapin oven aukaistessani. Siitä se sitten lähti.

Puuhellaan tulet ja sämpylätaikinan tekoon.

Pesuvatiin aamunen puuronjämä ja muut aineet kekoon.

Sotkotusta ja puukauhahalla sekoitusta, ei vaivausta, ei koskaan !

Paistinpannulle sipulit, jauheliha, kinkkusuikaleet, ynnämuut !

Ketsuppia ei oo, tykkääköhän tästä kaikkien suut ?

On vain tomaattipyrettä ja se on aikas vetistä,

mutta näillä mennään ja sämpyläpitsaa tehdään.

Teen aina pitsan sämpylätaikinapohjaan,

sen koostumus vaihtelee, ei ohjetta samaa koskaan.

Sitten vain nousemaan ja leipomista odottamaan.

Ensin pari pellillistä pitsapohjaksi ja loput leivon sämpylöiksi.

Sitten teen saaristolaisleipätaikinan piimäpohjaan oikeista,

karkeista ja tummista ruismaltaista.

Sen valmistus kestää vaan, 1,5 nousussa ja parituntinen uunissa.

Hyvin ehtii pitsat ja sämpylät, ruuankin tehdä kun uunissa paistuvat leivät.

DSC01240.jpg

Vesimuusi kananmunalla, vaalea kalakastike ja Päijänteen maukas ahven.

Kiitos kalakavereiden ja vaihtotalous on tämän päivän juttu.

Sieniä sulle, kalaa mulle, se on diili tuttu !

Beibiset porkkanat saavat sipaisun hunajasta.

Arvatkaa, onko maukasta ?

Arkiaskareet on niin kiva juttu !