A = AAMUHETKI

 

Kuu-ukon päivystys yöpäivystys oli jo loppumaisillaan. Se painui metsänrannann taa hiljalleen ja unenutuinen usva täytti tienoot lähes kaikkialla, matalimmilla mailla lähes kokonaan harmaaseen vaippaansa.

DSC03469.jpg

Ennen viittä aamulla kello herätti minut, ikkunasta näkymä yläkadulle oli sumuinen, ei erottanut edes talojen ääriviivoja. Kahvia termariin, pienet suolaiset eväät reppuun, juoman lisäksi ja autonnokka kohti Luutasuota. 11 kilometrin päässä on kaunis soinen metsälampi, jossa käyn usein, kesällä lähes päivittäin. Sinne on aina ihan palata yhä uudestaan ja uudestaan.

DSC03499.jpg

Aurinko nousi viiden tietämillä nousten näyttämään ensisäteitään

takalammen niemen takaa.

DSC03509.jpg

Kesäinenkin aamu on raikas, viileäkin kun maassa on kastetta ja ilmassa kosteutta, kunnes auringon lämpö sen haihduttaa. Hellettä silti luvattiin tällekin päivälle, sitähän on kestänyt jo ainakin kuukauden päivät.

DSC03545.jpg

Niin kaunista siellä on aina, jokaisella käynnillä uusi " look . "

DSC03527.jpg

Tämän kuvan  oton jälkeen alkoi jo lämpöä tuntua kivasti.

DSC03551.jpg

Juotiin aamukahvit rannalle pienellä levähdys penkillä, joita rannan tuntumaan on muutamia tänä kesänä tehty ja kuunneltiin luonnon luonnollisia ääniä. Ihaitiin lammen kauneutta ja puhuttiin henkeviä. Viipyiltiin muutama tunti kierrellen rantoja. Ihana aamuhetki, tunnetta on vaikea sanoin kuvata toiselle, mutta ken on itse tuolla käynyt, sen tietää.